WhatsApp Image 2020-04-08 at 17.08.58-2

Lockdown tip: ravioli van everzwijn met salieboter

Het is weekend en normaal gezien zouden we dan genieten op een heerlijk terrasje of in een leuk restaurant. Maar nu we het moeten doen met de huidige lockdown maatregelen, kunnen we al eens proberen om zelf een lekker gerechtje uit de mouwen te toveren.

Om niet altijd hetzelfde ree gebraad of everzwijn stoofpotje te eten, maakten we onlangs zelf deze ravioli van everzwijn. Het is eens iets anders, maar het was oh zo lekker. Smakelijk en fijn weekend!

Ingrediënten (4p.):

  • Voor de pasta
    • 300g 00-bloem
    • 3 eieren
  • Voor de vulling:
    • Stoofvlees van everzwijn (250g)
    • Rode wijn
    • 2 stengels selder
    • 2 wortelen
    • 1 stengel prei
    • Enkele blaadjes verse salie
    • Enkele stengels krulpeterselie
    • 250g paddenstoelen (bospaddenstoelen, kastagne champignons, oesterzwammen)
    • 4 teentjes look
    • 1 sjalot
    • 2 el parmezaanse kaas
    • 2 el paneermeel
    • 1 eigeel

Bereiding:

  • Het pastadeeg: Meng de 00-bloem rustig met de drie eieren. Kneed het deeg zo lang tot het een egaal bolletje vormt. Zorg dat er geen brokjes bloem meer terug te vinden zijn in het deeg. Verpak het in een stukje vershoudfolie of in een propere handdoek en leg het +/- 30 min. in de koelkast.
  • De vulling:
    • Snij het stoofvlees van everzwijn in kleine stukjes. Zet het vlees daarna onder met de rode wijn en laat het op die manier enkele uren marineren (hoe langer hoe beter natuurlijk, ik deed dit +/- 4u op voorhand).
    • Verhit de pan en laat hier een klontje boter in smelten samen met wat olijfolie. Snij 2 teentjes look fijn en bak ze samen met het gemarineerde everzwijn. Snij de selder, prei en wortelen fijn en stoof deze samen aan met het vlees. Voeg vervolgens de marinade van rode wijn toe en laat dit een halfuurtje sudderen tot een groot deel van de wijn ingekookt is.

 

    • Doe het geheel in een blender en mix het fijn. Voeg daarna het paneermeel en de parmezaanse kaas toe. Kruid de mengeling ook even af met wat peper en zout naar smaak.
    • Laat alles even afkoelen en rol er kleine balletjes van.
  • De ravioli:
    • Haal het bolletje pastadeeg uit de koelkast, strooi er bloem overheen (ook over je werkvlak) en rol het uit met een deegrol. Zorg ervoor dat je deeg zo dun mogelijk is. Schik je balletjes op het deeg en snij ze vervolgens uit. Veeg de randjes in met het eigeel en plooi elk stukje toe zodat je een klein ‘zakje’ krijgt. Duw alle kantjes nog eens extra dicht met de tandjes van een vork. Dit ziet er ook wat leuker uit.
    • Breng wat water aan de kook en leg hier voorzichtig de ravioli in. Laat ze +/- 5 min. koken.

 

 

    • Verhit de pan met een goede scheut olijfolie. Snij de overige 2 teentjes look en het sjalotje fijn en bak ze aan. Snij de paddenstoelen fijn en voeg ze erbij. Kruid alles ook een beetje af met peper en zout. Laat alles goed aanstoven en voeg wat fijngesneden salie en krulpeterselie toe.
    • Giet het ‘sausje’ van salieboter en paddenstoelen over de zelfgemaakte ravioli en werk af met wat parmezaanse kaas.

Laat het smaken!

 

 

 

Over ons

Zoekt u degelijk professioneel advies of heeft u een prangende vraag in verband met een van onze producten?

Wij staan u, steeds vrijblijvend, graag met raad en daad te woord.

Contact

  • Koolmijnlaan 1
    3650 Dilsen-Stokkem
  • 089 61 18 71
  • goormansbob@gmail.com

Openingsuren

Maandag Gesloten
Dinsdag Op afspraak
Woensdag 09:00 - 19:00
Donderdag 09:00 - 19:00
Vrijdag 09:00 - 19:00
Zaterdag 09:00 - 17:00
Zondag Gesloten

Gemaakt met ❤ door Hookstone Reclamebureau